Hoe kun je als student geld besparen?

Hoe kun je als student geld besparen?

De studententijd is voor veel mensen de mooiste tijd van hun leven. Het is een onbezonnen tijd, een tijd zonder al te veel zorgen en een tijd waarin plezier centraal staat. Dat een student dan ook nog een hoop leert, is mooi meegenomen.

Tegelijkertijd is het voor veel studenten ook een uitdagende tijd. Zo is het bijzonder lastig om momenteel een studentenkamer te vinden. Ook is het leven voor een student door de jaren heen steeds duurder geworden. Mede daarom hebben veel studenten de wens om zo sober mogelijk te leven. Daarmee kunnen ze alsnog het gewenste studentenleven leiden.

Besparen op boodschappen

Een student is prima in staat om sober te eten. Je hebt echt niet elke avond sushi, kaviaar of ander duur eten nodig. Nee, je kunt bijzonder slim boodschappen doen en daarmee geld besparen op je boodschappen:

–       Maak grote porties eten. Het is lonend om grote porties eten te maken en dit eten vervolgens in te vriezen. Je geniet hierdoor meerdere dagen van een goedkope maaltijd

–       Spaar koopzegels. Voor een student is het ook interessant om koopzegels te sparen. Dit kost je in eerste instantie geld, maar je krijgt hier meer geld voor terug.

–       Check de folder goed. Het is niet het meest spannende om te doen, maar het is wel aan te raden om dit te doen: het checken van de folders van supermarkten. Dit stelt je in staat om nog goedkoper boodschappen te doen.

Besparen op zorgverzekering

Wat betekent een zorgverzekering 18 jaar precies? Dit betekent dat iedereen van 18 jaar en ouder een zorgverzekering in ons land moet hebben. Als student zijnde is dit een van de grootste kostenposten, aangezien zorg door de jaren heen steeds duurder geworden is. Dit zie je dan ook duidelijk aan de premie terug.

Gelukkig kun je op meerdere manieren besparen op de zorgverzekering. Overweeg bijvoorbeeld het afsluiten van een zorgverzekering met hoger eigen risico. Dit brengt direct een lagere maandelijkse premie met zich mee.

Kies ook voor een speciale zorgverzekering studenten. Zo’n zorgverzekering is qua kosten, voorwaarden en dekking perfect geschikt voor studenten. Je bent hierdoor van de juiste zorg verzekerd en bespaart de nodige centjes.

Besparen op activiteiten

Als student wil je zo veel mogelijk leuke dingen doen. Op zich logisch, maar dit is financieel niet altijd haalbaar. Gelukkig kun je ook op meerdere manieren besparen op activiteiten.

Dit doe je bijvoorbeeld door kritisch naar de activiteiten te kijken. Vind je de betreffende activiteit super leuk? Wil je het niet missen? Dan kun je hier prima je geld aan besteden. Zit je echter te twijfelen of je het leuk vindt? Bespaar dan geld door de activiteit even te laten schieten.

Verder kun je bewust voor gratis activiteiten kiezen. Een heerlijke wandeling en lunch in het park kost je hoogstens een paar euro. Ook kun je lekker een dagje aan het strand of een recreatieplas doorbrengen. Gratis genieten behoort absoluut tot de mogelijkheden. Ook voor een student.

Previous post Geld nodig? Zo pak je dat aan als ondernemer
Next post Waarom de juiste verf kiezen zo belangrijk is