Bedrijfsafval: dit moet je niet vergeten!

Bedrijfsafval: dit moet je niet vergeten!

Elk bedrijf creëert afval en al het afval zal op een bepaald punt verzameld moeten worden, en daarna verwerkt. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het laten ophalen van bedrijfsafval!

Container

Bedrijfsafval heeft bij de meeste bedrijven hetzelfde kenmerk, namelijk: het is altijd meer dan je van te voren had verwacht. Dat heeft ook te maken met de ruimte die al het afval inneemt en natuurlijk ook het afval van alle werknemers dat opeens bij elkaar komt. Je kan het idee hebben dat er helemaal niet veel afval vrijkomt in een bedrijf maar als er meer dan tien mensen aan het werk zijn op een kantoor is het altijd meer dan je had verwacht. Bedrijfsafval ophalen kan het beste als je precies weet hoeveel afval er ook verwerkt moet worden. Je kan verschillende groottes uitkiezen als het gaat over afval op laten halen. Een verschil met de afval verwerking van huishoudens is dat het afval ophalen wordt geregeld vanuit de gemeente, met bedrijfsafval is dit een ander verhaal en betaal je er ook zelf voor. Des te meer redenen om op te letten wat er precies nodig is om je afval zo soepel mogelijk af te laten voeren.

Regels

Tegenwoordig is het steeds belangrijker dat je je als bedrijf bezig houdt met hoe je duurzaamheid implementeert in je bedrijf. Niet alleen voor de toekomst is dit belangrijk maar ook in het heden speelt het een belangrijke rol. Dit heeft veel te maken met de instelling die de maatschappij steeds meer begint te hebben. Hoe meer duurzaamheid een rol speelt in een bedrijf, hoe beter dat overkomt bij potentiële en al bestaande klanten. Maar de regelgeving heeft ook veel effect op hoe je je aanpast aan duurzaamheid. Je ziet dat regels altijd veranderen en dat duurzaamheid daar in veel gevallen een oorzaak van is. Bedrijfsafval is een veel genoemde factor in deze regelgeving. De vraag is altijd hoe je zo goed en duurzaam mogelijk je afval kan laten verwerken. Je hebt als bedrijf heel veel invloed op welk afval er vrijkomt. Wanneer je je bedrijfsafval op laat halen heb je te maken met het moeten scheiden van je afval. Je kan ook kiezen voor gemengd afval, wat ook onder bedrijfsafval valt, maar soms is het een stuk makkelijker om ook een aparte afvalstroom te hebben voor plastic. Dit zie je veel in winkels bijvoorbeeld, waar veel van alle afvalstromen vrijkomen.

Previous post Een huis kopen, wat moet je allemaal regelen?
Next post Hoe verzend je een pakketje?