Hoe verzend je een pakketje?

Hoe verzend je een pakketje?

Een pakketje verzenden? Dan kun je hier lezen hoe je door verschillende stappen een pakketje zo netjes en makkelijk mogelijk op de post doet. Niets is fijner dan een pakketje heelhuids ontvangen, en als verzender heb je daar gelukkig heel veel invloed op!

Inpakken

De eerste stap in het proces van het verzenden van je pakketje is het pakketje inpakken. Dat klinkt heel vanzelfsprekend maar toch zitten er soms haken en ogen aan. Dit heeft vooral te maken met de kwetsbaarheid van het pakket dat je wilt versturen. Een stevige doos heeft niet nog een stevige doos nodig, maar in de meeste gevallen wil je dat je product goed beschermd is. Eenmaal op de post kan een pakketje namelijk flink wat te voorduren hebben. Je kunt goed opzoeken wat voor soort doos je nodig hebt, kies er in ieder geval eentje die goed om het pakketje heen past. Hierdoor zal het minder gaan schuiven en kan het pakket wat beter klappen opvangen. Je hebt gelukkig dozen die speciaal zijn ontworpen om producten in te verzenden. Een verzenddoos kopen kan op heel veel plekken dus het geeft geen vertraging aan je pakketje. Bovendien oogt het heel netjes. Wanneer je vaak spullen verkoopt is het heel fijn om veel verzenddozen te kopen. Hierdoor kan je snel inpakken en opsturen.

Adresgegevens

En dan kom je bij de adresgegevens. Voorop staat dat deze correct moeten zijn. Controleer goed of je de juiste gegevens hebt en ook of je ze juist hebt genoteerd. Zonder een goed adres komt het pakketje of bij de verkeerde persoon aan, of helemaal niet, en dit is het laatste wat je wilt! Dan komt daarbij ook dat het aan te raden is om het etiket uit te printen in plaats van het op te schrijven. Zodra je het op gaat schrijven en het regent buiten zul je meteen zien dat de letters zullen vervagen en minder goed leesbaar zullen zijn. Die kans is er met een geprinte versie ook, maar een stuk kleiner! Bovendien is het simpelweg een stuk makkelijk om te lezen en in te voeren, én het ziet er ook gewoon goed uit!

Wegbrengen

Dan kun je het pakketje weg kaan brengen. Neem de kartonnen doos mee naar het postkantoor en je zult ook meteen zien dat je voorbereidingen zin hebben gehad. Je hoeft alleen de verzendkosten te betalen en als het goed is komt het pakketje helemaal goed aan! Houd het bewijs van de verzending ook goed bij je zodat je kan aantonen dat het pakketje verzonden is.

Previous post Bedrijfsafval: dit moet je niet vergeten!
Next post Ga je voedingsmiddelen verkopen? Dit zijn de beste tips voor het slim verpakken van je producten