Ga je voedingsmiddelen verkopen? Dit zijn de beste tips voor het slim verpakken van je producten 

Ga je voedingsmiddelen verkopen? Dit zijn de beste tips voor het slim verpakken van je producten 

Ben jij beginnend ondernemer en wil je graag lekker eten en/of drinken gaan verkopen? Dan is het belangrijk dat je jouw heerlijke hapjes en/of drankjes op de juiste manier kunt meegeven aan je klanten. Niet alleen om professioneel over te komen bij iedere verkoop, maar ook om te voldoen aan de geldende veiligheidseisen op het gebied van voedingsmiddelen. Maar hoe verpak je jouw producten nu slim? Je leest de beste tips in dit blog.

Tip #1: Kies voor het juiste soort materiaal

Het kiezen van het juiste verpakkingsmateriaal is cruciaal voor voedingsmiddelen die je voor consumptie verkoopt. Afhankelijk van het type voedingswaren die je verkoopt, kun je kiezen voor gripzakken, doosjes of stazakken van papier of plastic. Bij warme voedingsmiddelen die ‘to go’ meegaan met de klant en bij zwaardere producten, kies je het beste voor papier of karton (als de veiligheidsnormen dit toelaten). Bij koude voedingsmiddelen ‘to go’ of voor opslag in de winkel, kun je beter kiezen voor plastic verpakkingsmateriaal. 

Tip #2: Zorg voor voldoende stevigheid

Bij het verkopen van voedingsmiddelen is het erg belangrijk dat het verpakkingsmateriaal voldoende stevig is om het gewicht van het product te dragen. Het is immers erg vervelend voor zowel je klant als voor jou, wanneer deze uit je zaak vertrekt met een product en de verpakking scheurt. Dit zorgt voor ontevreden klanten, negatieve reviews en is slecht voor je reputatie als ondernemer. Controleer dan ook per productsoort of de verpakking het gewicht voldoende kan dragen. 

Tip #3: Koop verpakkingsmateriaal in bulk in

Een goede tip om te besparen op de kosten van verpakkingsmateriaal, is het inkopen in bulk. Veel aanbieders, of ze nu online of offline verpakkingsmateriaal aanbieden, werken met een staffelkorting. Hierbij geldt dat de korting hoger wordt, naarmate je een hoger volume verpakkingsmateriaal afneemt. Maak hier dan ook slim gebruik van. 

Tip #4: Maak van gebruiksgemak een prioriteit 

Verpakkingsmateriaal moet met name functioneel zijn voor zowel jou als voor je klanten. Zorg er dan ook altijd voor dat het materiaal gemakkelijk te openen en sluiten is. Ga je je voedingsmiddelen opslaan in de winkel, het magazijn of op een andere locatie? Kies dan altijd voor verpakkingsmateriaal dat je gemakkelijk kunt opstapelen, of zorg voor kartonnen dozen om producten in op te slaan. Zo maak je slim gebruik van je beschikbare opslagruimte en maak je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk. 

Previous post Hoe verzend je een pakketje?
Next post Wat is zoekmachine optimalisatie en wat kan het betekenen voor jouw bedrijf?