Gezond in 2022

Gezond in 2022

Als er een voornemen steevast op de lijstjes voor het nieuwe jaar staat, is het wel gezonder leven. Maar wat is gezond leven nu precies en hoe pak je dat aan in jouw persoonlijke situatie? We kunnen alvast drie zaken benoemen die je op weg helpen. Gezonde voeding, voldoende beweging en tijd voor rust en ontspanning, deze zaken maken het echte verschil.

Gezond leven kun je leren

Er zijn altijd wel excuses te vinden om dat gezonder leven nog even uit te stellen. Zonde, want het betekent helemaal niet dat je niet meer zou kunnen of mogen genieten. Het gaat erom andere keuzes te maken en die als levensstijl te hanteren. In het begin even aanpassen, maar nadien gaat het als vanzelf en denk je er niet meer over na. Maak vandaag het lijstje met de dingen die jij wil aanpakken en ga morgen al van start.

Lekker eten met gezonde voeding

Dat gezonde voeding niet lekker kan zijn, kunnen we al meteen ontkrachten. Er zijn zoveel lekkere en makkelijke, recepten te vinden die je zouden doen vergeten dat je gezond aan het eten bent. Verse en onbewerkte producten leveren je heerlijke maaltijden waardoor bovendien de drang naar ongezond helemaal naar de achtergrond verdwijnt. Eiwitten, gezonde vetten en een beperkte hoeveelheid koolhydraten zullen je gezondheid in geen tijd naar ongekende hoogtes brengen. Weg met die kwaaltjes en ongemakken, alleen maar door gezond te koken en eten. Als je dan ook nog dat dagelijkse glaasje alcohol bewaard voor alleen speciale gelegenheden, doe je het helemaal prima. Wist je trouwens dat dat ene dagelijkse glaasje niet zonder risico is? De alcoholisme test wijst aan dat je hiermee al in de gevarenzone voor een verslaving vertoeft. Beter niet doen dus, je kunt echt wel zonder en dan smaakt het eens zo goed als de gelegenheid er zich toe leent.

Ontdek de vele voordelen van een gezond leven

Gezonder leven zal je zoveel voordelen opleveren dat je er je nieuwe leefstijl van zult maken. Je voelt je fitter en energieker, je hebt minder last van kwaaltjes en aandoeningen, je voelt je gelukkiger en je lichaam wordt slanker en strakker. Andere voedingskeuzes, een dagelijkse portie beweging en een goede nachtrust, het zijn de sleutels tot een gezonder en gelukkiger leven. Waar wacht je nog op? Neem gerust je hele gezin en je omgeving mee in het verhaal. Ook zij zullen al snel van de voordelen overtuigd zijn en samen met jou een nieuw pad opgaan. 

Previous post Kies voor een vakantie aan het water dat bij jou past
Next post Bij het inrichten van een woning komt meer kijken dan je denkt