Lekker in je vel voelen, hoe begin je?

Lekker in je vel voelen, hoe begin je?

Allemaal streven we ernaar om ons goed te voelen in ons lichaam. Vooral nu gaat er een trend rond waarin we naar ons lichaam moeten luisteren. Veel lichamen waarnaar we namelijk streven zijn niet haalbaar voor ons allemaal. We hebben allemaal een ander metabolisme en genen. Iedereen slaat vet op andere plekken op. Soms is het daarom niet mogelijk om je ideale lichaam te krijgen. Het is niet reëel om dit te gaan vragen van je lichaam. Het belangrijkste is je lekker voelen in je vel. Niet kijken naar de weegschaal maar luisteren naar je lichaam en hoe je je voelt. Dat is het allerbelangrijkste om je gezond en fijn te voelen. 

Beweging

Wat vaak helpt bij het fijn voelen in je lichaam is bewegen. Ga bijvoorbeeld vaker een rondje wandelen of fietsen. Neem vaker de fiets dan de auto of neem de trap in plaats van de lift. Al deze kleine aanpassingen kunnen je al veel beter laten voelen. Beweging verkleint daarnaast ook de kans op hart- en vaatziekten. Je denkt vast hoe gaat dit bijdrage aan mijn gevoel. Er is wetenschappelijk bewezen dat als we sporten er toename van neurotransmitters plaatsvindt, waaronder dopamine, serotonine en endorfine. Endorfine staat ook wel bekend als het snelst werkende anti-stress hormoon. Verder is dopamine een soort beloning voor je lichaam als je iets doet wat je fijn vindt, een soort genotshormoon. Dit komt in veel verschillende situaties vrij en zeker ook bij sporten. Als laatst heeft serotonine een positieve werking op je humeur, impulscontrole en zelfvertrouwen. Kortom beweging heeft een hele goede werking op ons lichaam en moeten we vooral doen om ons prettig te voelen in ons lichaam.

Gezonde voeding 

Naast bewegen is gezond voeding ook erg belangrijk om je prettig te voelen. Het is vooral belangrijk om gevarieerd te eten om zoveel mogelijk verschillende voedingstoffen binnen te krijgen. Vooral in groentes zitten veel goede voedingstoffen, mineralen en vitamines. Dit zit niet een veel ander voedsel en is moeilijk op andere manieren binnen te krijgen. Tegenwoordig is veel voedsel bewerkt en zitten er veel extra middelen bij die niet per definitie goed zijn voor ons lichaam. Vaak helpt het al door veel zelf klaar te maken met verse producten. Dit kan al een groot verschil zijn, waardoor je genoeg voedingsmiddelen binnenkrijgt. Wanneer je veel gaat sporten of al veel sport is vooral je spier opbouw en herstel van je spieren belangrijk. Hier zijn eiwitten heel belangrijk in. Dit kan je via zuivel binnenkrijgen of bijvoorbeeld door protein shakes te gaan drinken. Protein shakes worden vaak gemaakt met behulp van whey isolaat. Hierdoor krijgt je lichaam genoeg eiwitten binnen om weer te herstellen en je spieren op te bouwen. Kortom door meer te gaan bewegen en gevarieerd met verse producten gaat eten kan je je al snel fijn voelen in je lichaam. 

Previous post NH hotels maken jouw groepsvakantie compleet
Next post Welke Franse meisjesnamen passen in jouw gezin?