Jaloezieën in je huis hangen

Jaloezieën in je huis hangen

Vaak is het fijn om iets voor je ramen te hebben hangen. Dit is in je woonkamer vaak fijn als je het in de avond wil kunnen dichtdoen zodat niet iedereen vanuit het donker gemakkelijk je verlichte woonkamer in kan kijken. Maar ook overdag kan het fijn zijn om wat privacy te hebben zodat niet elke voorbijganger gemakkelijk naar binnen kan kijken. Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, luiken voor het raam, vitrage en jaloezieën. Hieronder gaan we in op de jaloezieën. Met jaloezieën kan je namelijk zelf kiezen hoeveel licht en inkijk er door je raam kan komen. 

 

Verschillende materialen

Wanneer je jaloezieën voor je raam wil hangen is het handig om te kiezen wat voor soort jaloezieën je graag wil hebben. Tegenwoordig is het heel populair om witte houten jaloezieen voor je raam te hebben hangen. Dit komt omdat deze jaloezieën een warme en luxe uitstraling hebben. In tegenstelling tot donkere of metalen jaloezieën zien ze er vriendelijker en ook frisser uit door hun witte kleur. Ze dienen namelijk niet alleen om het zicht van buiten tegen te houden, maar geven ook je kamer meer sfeer omdat ze van hout zijn gemaakt. Wanneer je wel graag de houten uitstraling wil hebben maar geen witte houten jaloezieën wilt is daar ook een oplossing voor. Je kan namelijk kiezen voor bamboe jaloezieën. Het voordeel van de bamboe jaloezieën is dat deze een stuk minder dik zijn dan die van de houten jaloezie. Dit maakt het dus ook een stuk lichter om ze weer op te trekken. Het enige nadeel van bamboe is dat deze niet tegen water kunnen, hierdoor kan je deze dus niet in de badkamer hangen. Maar verder kan het in elke ruimte worden opgehangen.  

 

De juiste maat

Wanneer je jaloezieën voor je raam wil laten hangen is het fijn als deze natuurlijk precies de juiste maat zijn. Dit ziet er wel het meest mooi uit. Dit kan je doen door zelf de maten te meten van de ramen waar je jaloezieën voor wil hebben. Vervolgens worden de jaloezieën speciaal voor jou op maat gemaakt. Hierdoor passen de jaloezieën goed bij de maten van jouw raam. Hierdoor kan je ze ook goed optrekken als je meer licht naar binnen wil laten of juist kantelen als je minder licht naar binnen wil laten. Welke jaloezie type je ook kiest, je kan voortaan helemaal zelf kiezen hoeveel privacy je hebt en hoeveel licht er naar binnen komt. En dat terwijl je kamer er ook nog eens extra sfeer bij heeft gekregen.  

Previous post Ga voor een nieuwe leesbril die bij jou past
Next post Kies voor een vakantie aan het water dat bij jou past