Hoe word je gezonder?

Hoe word je gezonder?

Gezonder worden is iets wat we allemaal willen. Dit kan met allerlei redenen zijn. Je zit niet lekker in je vel, je bent wat aan de forse kant, je wil meer tijd kunnen doorbrengen op de aardbol, je wil er beter uitzien en zo kunnen we nog wel even blijven doorgaan. We gaan je daarom eens vertellen hoe je nu écht gezonder wordt. Want wist je dat dit niet eens zo heel moeilijk is? Je kunt enorm veel stappen zetten die je in staat stellen wat gezonder te worden en tevens makkelijk te implementeren zijn in het dagelijkse leven. Welke stappen dit zijn, vertellen we je hier op een concrete en toegankelijke manier. No-nonsense, jij bent degene die verantwoordelijk is en dat wrijven we er maar al te graag in. 

Bewegen

Als je gezonder wil worden zul je er niet aan kunnen ontkomen; je moet gaan bewegen. Bewegen is nu eenmaal heel gezond en ook gewoon een essentiële stap in de strijd naar een betere gezondheid. Bewegen vermindert de kans op veel kwalen zoals hart- en vaatziekten, depressies, meerdere soorten kanker en gewone griepjes. Het bevordert je gezondheid dus op allerlei vlakken. Je kunt klein beginnen, bijvoorbeeld met stukjes fietsen. Ook een elektrische fiets leent zich hier uitstekend voor, dit komt omdat je toch nog iets doet. Je maakt je gewrichten een beetje los, je stimuleert de bloedcirculatie en je bent toch aan het bewegen. Probeer hem telkens op iets minder trapondersteuning in te stellen en beweeg elke dag minstens een half uur. Zo ben je al heel makkelijk een heel eind.

Voedsel en drinken

Voedsel is de brandstof voor je lijf en hydrateren moet je leren. Nee, even zonder gekkigheid; voedsel en drinken zijn de belangrijkste bouwstenen voor een betere gezondheid. Wat je erin stopt is wat je eruit zult krijgen en dit moet je je goed beseffen. Kies daarom voor zoveel mogelijk natuurlijke, onbewerkte voeding en verwerk dit in de vorm van een gebalanceerd en gevarieerd dieet wat je goed kunt volhouden. Drink ook voldoende, vergeet dit niet. 

Slaap

Slaap vergeten veel mensen, maar dit is ook zeer belangrijk. In je slaap herstelt je lichaam. Slaap je niet genoeg? Dan heb je minder energie, meer kans op problemen (fysiek én mentaal), heb je meer kans op ziekten en mis je de kans op het beter kunnen verbranden van vet. Zonde dus om niet genoeg te slapen, pak zeker die 7 uur slaap per nacht!

Previous post Welke Franse meisjesnamen passen in jouw gezin?
Next post Voorbereiding voor een puppy