Vaccinaties in Thailand steeds belangrijker

Vaccinaties in Thailand steeds belangrijker

Met de voortdurende COVID-19-pandemie is vaccinatie een belangrijk onderwerp geworden voor reizigers die van plan zijn naar het buitenland te gaan, waaronder Thailand. Als u van plan bent om naar Thailand te reizen en u zich afvraagt wat u moet doen met betrekking tot vaccinaties, dan bent u hier aan het juiste adres.

De Thaise overheid heeft een vaccinatiecampagne opgezet om de bevolking te beschermen tegen COVID-19. Hoewel toeristen niet verplicht zijn om gevaccineerd te worden om het land binnen te komen, raden gezondheidsdeskundigen aan om dit wel te doen. Reizigers die volledig zijn gevaccineerd, hebben meer kans om het virus niet alleen te vermijden, maar ook om het niet te verspreiden. Dit draagt bij aan de inspanningen van de Thaise regering om de pandemie te bestrijden en de veiligheid van de lokale bevolking en toeristen te waarborgen. In deze blog bespreken we waar je op kunt letten. 

Belangrijke vaccinaties voor Thailand

Steeds meer mensen reizen naar Thailand, maar waar moet je op letten bij vaccinaties thailand? Als u naar Thailand reist, wordt u aangeraden om op zijn minst de gebruikelijke vaccinaties te krijgen, zoals die tegen mazelen, bof, rubella, difterie, tetanus, kinkhoest en polio. In sommige delen van Thailand komt het risico van ziektes zoals hepatitis A en B, tyfus en gele koorts ook voor, dus u moet deze vaccinaties ook overwegen.

Daarnaast moet u zich ook laten vaccineren tegen COVID-19 voordat u naar Thailand reist. Er zijn verschillende soorten vaccins beschikbaar, zoals Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Sinovac. Het wordt aanbevolen dat u een vaccin kiest dat door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt aanbevolen en dat u alle doses van het vaccin voltooit voordat u naar Thailand reist. Het is ook belangrijk om te weten dat de Thaise regering vereist dat alle reizigers die Thailand binnenkomen, een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag van maximaal 72 uur voor vertrek laten zien en een medisch certificaat dat bevestigt dat ze zijn gevaccineerd tegen COVID-19. Dit certificaat moet in het Engels zijn opgesteld en de volledige naam van de reiziger, de geboortedatum, de naam van het vaccin, de dosering en de datum van toediening bevatten.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat hoewel vaccinatie een belangrijke stap is om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen, het niet de enige maatregel is die moet worden genomen. Het is nog steeds essentieel om regelmatig uw handen te wassen, afstand te houden, een gezichtsmasker te dragen en drukke plaatsen te vermijden om de verspreiding van het virus te beperken. Als u van plan bent om naar Thailand te reizen, wordt het sterk aanbevolen dat u alle gebruikelijke vaccinaties krijgt en zich laat vaccineren tegen COVID-19. Zorg ervoor dat u een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag en een medisch certificaat dat bevestigt dat u gevaccineerd bent tegen COVID-19. Voor inentingen buitenland ben je bij Reisprik aan het juiste adres!

 

Previous post Hoe verzend u het best een product
Next post De perfecte bistrostoel en tolix stoel voor jouw horecazaak kiezen