Voorbereiding voor een puppy

Voorbereiding voor een puppy

Je hebt besloten, in je eentje of samen met iemand anders, om een puppy te nemen. We willen je daar alvast graag mee feliciteren, dit is enorm leuk. We snappen dat je heel enthousiast bent en dat het je niet snel genoeg kan komen, maar wij vinden het wel handig dat het nog even duurt. Waarom? Omdat je nu dan tijd hebt om de nodige voorbereidingen te treffen voordat je puppy komt! Zo kun je de beste en meest fijne leefomgeving bieden aan je nieuwste familielid. Wij gaan je helpen dit te doen en geven je hierover de beste tips in deze blog. Lees vooral verder als we je nieuwsgierig hebben gemaakt en als je dit echt wil gaan realiseren. 

De standaard

De standaard zien wij onder het minimum wat je eigenlijk moet regelen voor je pup voordat hij of zij in huis komt. Je hebt veel dingen nodig die vanzelfsprekend zijn voor een hond, maar die jij misschien wel vergeten bent. Zo is een halsband hond en een riem die beide goed passen van essentieel belang. Is dit niet het geval, dan zal je hond misschien kunnen ontsnappen. Daarnaast moet je natuurlijk de juiste voeding en drinkwater kunnen bieden. Voor de voeding moet je aan de fokker vragen wat de hond gewend is, dit is vaak bepalend voor het beestje en dit zal hij of zij vaak ook blijven eten. Daarnaast moet je voldoende slaapplekken kunnen bieden. In de basis is dit sowieso een bench die niet te groot en niet te klein is, maar ook een kleedje of een kussen waarvan het formaat goed is, is misschien handig.

Training

Wil je lang kunnen genieten met je hond? Dan zul je je hond moeten opvoeden. Een hond nemen is niet makkelijk en een grote verantwoordelijkheid, het is eigenlijk een soort kindje dat je neemt. Je zult daarom veel tijd, energie en aandacht in de opvoeding van je hond moeten steken. De eerste stap in de goede richting kan al een puppycursus zijn, dit is vaak al enorm handig om je op weg te helpen. Daarnaast zul je je hond zindelijk moeten maken, commando’s leren waarvan jij denkt dat ze handig zijn en bovenal; je zult grenzen moeten stellen. De hond moet zich aanpassen aan jouw leven, niet andersom. Je zult daarom duidelijk moeten aangeven wat wel en wat niet door de beugel kan. 

Previous post Hoe word je gezonder?
Next post De reflectie in de spiegel