Welke Franse meisjesnamen passen in jouw gezin?

Welke Franse meisjesnamen passen in jouw gezin?

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Het is nu de tijd om je voor te gaan bereiden op de komst van je kindje. Je begint natuurlijk al snel met het kopen van kleertjes en knuffels, je richt de babykamer in en je zorgt ervoor dat je huis kindveilig wordt. Maar hoe ga je je kindje noemen? Dat valt nog lang niet mee. Als jij en je partner een totaal andere mening hebben, kan het zomaar zijn dat het wel even duurt voor jullie de perfecte naam hebben gevonden. Gelukkig heb je daar zo'n 9 maanden voor! Om te beginnen kunnen jullie samen bepalen wat voor soort naam het moet zijn. Ga je voor Franse meisjesnamen? Dan is er al een begin gemaakt!

Franse meisjesnamen zijn erg bijzonder

En er zijn heel veel Franse meisjesnamen te vinden. Het Frans is een schitterende taal en als je graag naar Frankrijk op vakantie gaat, dan is de keuze voor Franse meisjesnamen een logische. Dan kun je nog verder gaan met selecteren. Hebben jullie allebei een naam met de voorletter J? Dan zijn Franse meisjesnamen met een J de richting die je wellicht op wilt gaan. Het is sowieso leuk om alle lijstjes met Franse meisjesnamen eens door te kijken, met of zonder J.

Hoe bepaal je de perfecte naam?

Hebben jullie overlegd en beslist dat het moet gaan om Franse meisjesnamen? Dan is het tijd om, ieder apart, de lijst met namen door te werken. Jij en je partner schrijven, onafhankelijk van elkaar, de mooiste namen op. Zijn jullie daar allebei klaar mee? Dan wordt het tijd om de lijstjes naast elkaar te leggen. Zijn er namen die jullie allebei mooi vinden? Dan zet je die weer op een apart lijstje: de shortlist. Deze namen zouden het zomaar kunnen worden. Dan is het alleen nog nodig om uit die shortlist de perfecte naam te kiezen. De naam van jullie toekomstige dochter!

Het kiezen van een naam valt soms nog niet mee

Het kan zomaar zijn dat er in jouw familie een traditie is om ieder eerstgeboren kind te vernoemen naar opa of oma. Maar wat nu als dat ook het geval is in de familie van je partner? Dan kun je ervoor kiezen om je kind te vernoemen met de tweede en de derde naam en de eerste naam, de roepnaam, zelf te kiezen. Zo breek je niet met de traditie, maar ga je wel je eigen weg. Het is heel belangrijk dat je blij bent met de naam van je dochter!

Previous post Lekker in je vel voelen, hoe begin je?
Next post Hoe word je gezonder?